Pentru că ne pasă și de sufletul angajaților noștri, începând cu 01.01.2019, legea 165/2018, vine cu o noutate și introduce tichetele culturale, beneficiu de care se pot bucura angajaţii, pe lângă tichetele de masă, tichetele cadou, tichetele de creșă și voucherele de vacanță.

Tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaților, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri și servicii culturale. 

  • abonamente sau bilete la spectacole, concerte, proiecții cinematografice, muzee, festivaluri, târguri și expoziții, permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor;
  • cărți, manuale școlare, albume muzicale, filme, în orice format.
Suma acordată sub formă tichetelor culturale nu poate depăși suma de 150 de lei pentru tichetele acordate lunar, respectiv suma de 300 de lei/eveniment, pentru cele acordate ocazional.

Valoarea nominală a unui tichet cultural este de 10 lei sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei.  Acestea vor fi valabile numai dacă includ, printre altele, prenumele, numele și codul numeric personal ale salariatului îndreptățit să le folosească.

Tichetele culturale reprezintă, pentru angajator, cheltuieli cu deductibilitate limitată, iar pentru salariat – avantaje în natură la stabilirea impozitului pe venit, conform  Hotărârii Guvernului nr. 1.045/2018  care conține normele Legii nr. 165/2018.